Calendari Activitats

RELACIÓ D'ACTIVITATS A. C. R. ARMATS DE MANRESA 2020

GENER

       Dimarts de 7 a 9 del vespre, pagament de la Loteria de Nadal, 4 € per butlleta.

       Lloc: Local de l'entitat, al Carrer Mestre Blanch, 2; 08241 Manresa.

Dimecres dia 1 de gener: Actuació de membres del Maniple d'Armats a l'arribada del Patge Reial a Castellnou de Bages. 

       Diumenge 5 de gener: Acompanyament del Reis a la Cavalcada de Sant Fruitós de Bages.

Diumenge dia 19 de gener: A les 12 h. Solemne Missa, oficiada per Mossèn Castillo, en honor al Patró Sant Sebastià, a l’església de Santa Maria de Montserrat, del barri de La Balconada, on hi ha exposat el pas penitencial de la nostra Confraria del Natzarè. Una vegada acabada la celebració religiosa farem el tradicional dinar de germanor. Aquest any al Restaurant El Vermell de Manresa.

       

FEBRER

Festa de la Llum 2018, Del 14 de febrer fins al 8 de març;Participació del grup musical dels Armats i membres de l'entitat al Misteri de la Llum. Actes centrals de la celebració al 21 de febrer.

Fira de l'Aixada, els dies 29 de febrer i 1 de març, actuació d’un grup de llancers, timbals i trompetes, faran la Guàrdia de la ciutat de l'epoca medieval i també desfilaran pels carrers i places de la nostra ciutat.

MARÇ   CELEBRACIÓ DEL XXè ANIVERSARI DE LA RE-FUNDACIÓ DELS ARMATS DE MANRESA / Últim hora /Cancel·lat pel COVID19

       Diumenge 22 de març, III Trobada d'Armats i Manaies de Manresa, organitzat per l'ACR Armats de Manresa i amb la participació de:

        ARMATS DE BELLPUIG

        ARMATS DE CONSTANTÍ

        ARMATS DE CASTELLTERÇOL

        MANAIES DE BANYOLES

        GUÀRDIA ROMANA DE VILA-REAL

        SOLDATS ROMANS DE SANT VICENÇ DE CASTELLET

        ARMATS DE MANRESA

l'HORARI PREVIST ES D'11 A 13,30 HORES, amb evolucions finals a la Plaça Major, am lliurament de llaçades i records en presència de les autoritats.

Hi col·labora l'AJUNTAMENT DE MANRESA.

Amb motiu d'aquesta celebració es presentarà l'obra singular del escultor manresà Ramon Oms inspirat en els Armats antics. Tanmateix es produirà en bronzo, la figura que serà una sèrie numerada del 1 al 100 per tothom que la vulgui adquirir. S'informarà en breu del preu i el lloc per comprarla.

PROBABLE NOVA DATA: 27 DE SETEMBRE 2020

NOU APLAÇAMENT DE LA CELEBRACIÓ FINS EL 25 D'ABRIL DE 2021!!

l'HORARI PREVIST ES D'11 A 13,30 HORES.

      Diumenge 29 de març, XXIV TROBADA D'ARMATS DE LES COMARQUES TARRAGONINES, aquest any al VENDRELL, amb la participació de més de 20 grups, on els ARMATS de Manresa hi son convidats. ÚLTIM HORA, la Trobada ha estat cancel·lada per motius no coneguts.

ABRIL      

        Últim hora /Cancel·lats tots els actes de S.Santa, pel COVID19

        Dimecres 1 d'abril: Pregó de Setmana Santa de Manresa a càrrec del brillant escriptor manresà, GENIS SINCA. L'hora será molt probablement           les 19,30 i el lloc triat el local per determinar, segurament a la sala d'espais del Casino de Manresa.

Divendres 3 d'abril: Participació dels Armats de Manresa a la Processó dels Dolors de Bellpuig, tancant la comitiva. (hora de 10 a 12 de la nit).

Diumenge 5 d'abril: FESTA DEL BANDERER, com cada any, festa del Armats; Ens acompanya la Triga Romana, desfilant per carrers i places de la ciutat, amb especial actuació, a la Plaça de Crist Rei, tot i aprofitant la sortida de la benedicció dels Rams. Algunes visites benèfiques encara per definir.

Divendres 10 d'abril:  Divendres Sant, a primeres hores del matí s'exposarà el Pas del Natzarè a l'escala de l'edifici de Ca la Buresa a la Plaça de Sant Domènec, el qual serà custodiat fins a les 5 de la tarda per membres dels Armats. Com és habitual abans de la sortida de la Processó, a la Plaça Sant Domènec, tindran lloc els actes de Presentació d’Honors al Governador, actuació de la Moixiganga a càrrec del Casal Cultural Dansaires Manresans i també la Dansa de la Mort i Trobada de la Mare de Déu de la Bona Mort i el Natzarè, Seguidament marxarem tots junts cap a la Col·legiata Basílica de Santa Maria de la Seu per sortir a la Processó del Divendres Sant, a LES 8 del vespre.

       XIIIè CONCURS DE FOTOGRAFIA ACR ARMATS DE MANRESA,     Últim hora /Cancel·lat pel COVID19

       Aquest any inclou la desfilada motiu del XXè aniversari dels Armats de Manresa i també la Setmana Santa manresana. Per tan els fotògrafs participants poden començar el dia 22 de març i acabar el 10 d'abril.

        LA BESEU, de moment en data per programar, segurament al octubre de 2020.

 

LA BESEU, SI VOLS VEURE IMATGES del 2018, FES CLICK AQUÍ:   

https://www.dropbox.com/s/ht4k3lxktbfl60p/wetransfer-4e8e65.zip?dl=0" 

 

        Dimarts 23 d'abril: Sant Jordi, hi ha previst fer la paradeta de venda de roses i llibres com cada any.

MAIG

       Res previst fins ara.

 JUNY

        El 12 de juny tindrà lloc el veredicte del XIIIè Concurs de Fotografia a les 8 del vespre al local social, pel jurat anomenat per la FCF amb suport tècnic de Foto Art.

        El 19 de juny de 2020 tindrà lloc el lliurament de premis del XIIIè Concurs de Fotografia, molt probablement a la Sala d'Actes del Montepio.

JULIOL

No hi han previstes actuacions fins ara.

AGOST

Dijous 27 d'agost: FESTA MAJOR-2020:Participació a l’acte dels “Tallers d’Armats” pels nens i nenes de la ciutat tot i promocionant els Armats a nivell infantil, fer-se Armat per un dia.

       Diumenge 30 d'agost: FESTA MAJOR 2020: Acompanyament d'alguns membres de l'entitat com a Heralds de la ciutat, a les autoritats del seguici Municipal des de l’Ajuntament a l’església de la Seu , al finalitzar tornada de la Seu fins l'Ajuntament.

SETEMBRE

      Diumenge 11 de setembre: Participació de la nostra associació als actes de la Diada Nacional de Catalunya. 

OCTUBRE

      Dissabte 17 d'octubre: Celebració de LA BESEU, segona baixada de les escales de La Seu,  amb la participació dels BandTorrats reforçats per músics amics. Hora prevista, 19,30 de la nit.

NOVEMBRE

      Diumenge 29 de novembre: Fira de Sant Andreu, possible parada a Guimerà - Cris t Rei de promoció de l'Entitat.

DESEMBRE

Col·laboració als pessebres del Carrer del Balç i del Poal, Pont Llarg, tanmateix participació a la fira de Santa Llúcia, sense oblidar el magnífic Pessebre d'en Circuns i els seus col·laboradors, en Manel Ferrer i en Joan García.